Yoga Docent en Therapeut

Mijn naam is Hans Op den Buijsch. Na mijn Atheneum-b heb ik in Tilburg de Academie voor Lichamelijke Opvoeding gevolgd en ben 7 jaren werkzaam geweest als docent op diverse onderwijsinstellingen. Tijdens die periode heb ik me bijgeschoold tot energietherapeut en yogadocent.

Vanaf 1987 heb ik me zelfstandig gevestigd als yogadocent en energietherapeut in Tilburg onder de naam Yogacentrum Den Besterd in de wijk Loven/den Besterd. Sinds 2002 heb ik mijn praktijk aan huis in de wijk Zorgvlied onder de nieuwe naam Yogacentrum Oost-West.

Als yogadocent heb ik op diverse locaties gewerkt. In een buurtcentrum, een activiteitencentrum, de penitentiaire inrichting Nieuw Vosseveld, als gast-docent binnen diverse scholen en sinds jaren ben ik verbonden aan het Sportcentrum van de Universiteit Tilburg. Zo heb ik met verschillende doelgroepen mijn inzichten kunnen verrijken.

Mijn spirituele interesse was al vroeg gewekt. Op mijn 18 ben ik Transcendente Meditatie™ gaan doen. Daarna heb ik me na mijn studies verdiept in vele cursussen zoals intuïtieve ontwikkeling en Boeddhisme. Met name het Tibetaans Boeddhisme heeft mijn interesse. En sinds 1999 zit ik een studiegroep, die wekelijks samenkomt om de diverse onderwerpen van het Boeddhisme te bestuderen en er over te mediteren.

Tilburg Yoga Centrum Oost West

Yin Yoga Docente

Ik ben Esther Delissen. Opgegroeid op het platteland in Brabant. Sinds mijn studie psychologie in Tilburg, ben ik werkzaam in verschillende rollen in de publieke sector. Alweer zo’n 20 jaar geleden ben ik in contact gekomen met yoga. En sindsdien heeft het me niet meer losgelaten.

Psychologie gaat in de kern over menselijke gedrag en kijkt hierin vooral naar hoe dit in eenieders hoofd werkt. Terwijl onze ervaringen juist in het lichaam waar te nemen zijn. Door yoga leerde ik de verbinding met het lichaam te maken, leerde ik wat er in mijn binnenwereld omgaat, en leerde ik hoe de geest ook tot rust komt als het lichaam zich ontspant.

De laatste 10 jaar heb ik verschillende yogaopleidingen en een massageopleiding gevolgd. Maar toen een aantal jaren geleden yin yoga op mijn kwam ben ik me hier verder in gaan verdiepen. Yin yoga is een rustige yogavorm die op de diepere weefsels in ons lichaam werkt. Door ogenschijnlijk weinig te doen, gebeurt er ontzettend veel in ons lichaam. Ik was gegrepen en geef deze ervaring graag door in mijn lessen.

Tot ziens op de yogamat, Esther.

Yin Yoga is een rustige yoga vorm waarbij de nadruk ligt op het bindweefsel en de gewrichten van het lichaam. Door ons te richten op de bindweefsel en gewrichten ontstaat er op een dieper niveau ontspanning in het lichaam. Yin Yoga is een langzame vorm van yoga

Yoga Docent en Therapeut

Mijn naam is Hans Op den Buijsch. Na mijn Atheneum-b heb ik in Tilburg de Academie voor Lichamelijke Opvoeding gevolgd en ben 7 jaren werkzaam geweest als docent op diverse onderwijsinstellingen. Tijdens die periode heb ik me bijgeschoold tot energietherapeut en yogadocent.

Vanaf 1987 heb ik me zelfstandig gevestigd als yogadocent en energietherapeut in Tilburg onder de naam Yogacentrum Den Besterd in de wijk Loven/den Besterd. Sinds 2002 heb ik mijn praktijk aan huis in de wijk Zorgvlied onder de nieuwe naam Yogacentrum Oost-West.

Als yogadocent heb ik op diverse locaties gewerkt. In een buurtcentrum, een activiteitencentrum, de penitentiaire inrichting Nieuw Vosseveld, als gast-docent binnen diverse scholen en sinds jaren ben ik verbonden aan het Sportcentrum van de Universiteit Tilburg. Zo heb ik met verschillende doelgroepen mijn inzichten kunnen verrijken.

Mijn spirituele interesse was al vroeg gewekt. Op mijn 18 ben ik Transcendente Meditatie™ gaan doen. Daarna heb ik me na mijn studies verdiept in vele cursussen zoals intuïtieve ontwikkeling en Boeddhisme. Met name het Tibetaans Boeddhisme heeft mijn interesse. En sinds 1999 zit ik een studiegroep, die wekelijks samenkomt om de diverse onderwerpen van het Boeddhisme te bestuderen en er over te mediteren.

Tilburg Yoga Centrum Oost West

Yin Yoga Docente

Ik ben Esther Delissen. Opgegroeid op het platteland in Brabant. Sinds mijn studie psychologie in Tilburg, ben ik werkzaam in verschillende rollen in de publieke sector. Alweer zo’n 20 jaar geleden ben ik in contact gekomen met yoga. En sindsdien heeft het me niet meer losgelaten.

Psychologie gaat in de kern over menselijke gedrag en kijkt hierin vooral naar hoe dit in eenieders hoofd werkt. Terwijl onze ervaringen juist in het lichaam waar te nemen zijn. Door yoga leerde ik de verbinding met het lichaam te maken, leerde ik wat er in mijn binnenwereld omgaat, en leerde ik hoe de geest ook tot rust komt als het lichaam zich ontspant.

De laatste 10 jaar heb ik verschillende yogaopleidingen en een massageopleiding gevolgd. Maar toen een aantal jaren geleden yin yoga op mijn kwam ben ik me hier verder in gaan verdiepen. Yin yoga is een rustige yogavorm die op de diepere weefsels in ons lichaam werkt. Door ogenschijnlijk weinig te doen, gebeurt er ontzettend veel in ons lichaam. Ik was gegrepen en geef deze ervaring graag door in mijn lessen.

Tot ziens op de yogamat, Esther.

Yin Yoga is een rustige yoga vorm waarbij de nadruk ligt op het bindweefsel en de gewrichten van het lichaam. Door ons te richten op de bindweefsel en gewrichten ontstaat er op een dieper niveau ontspanning in het lichaam. Yin Yoga is een langzame vorm van yoga