We doen het ons hele leven lang, duizenden keren per dag: ademhalen. Maar we doen het niet altijd even goed, zeker niet in stressvolle tijden. Volgens fysioloog dr. Hans Keizer hebben we veel belang bij een goede ademhaling: het brengt ons mentaal en fysiek in balans. Negen vragen over ademhalen.

Wat gebeurt er eigenlijk wanneer we ademen?

Keizer: “Als we ademen, nemen we zuurstof op uit de lucht. De zuurstof komt door je neus of mond via je luchtpijp in je longen. Via de longen gaat het je bloed in. Via de bloedcirculatie komt het overal in je lijf: in je spieren en je organen.”

“Die zuurstof speelt bij alle lichaamsprocessen een rol. Zonder zuurstof zouden de cellen geen eiwitten, koolhydraten en vetten kunnen verbranden. Na de inademing ademen we koolzuur uit.”. Om het hele artikel te lezen klik op de onderstaande link.

Dit staat op Nu.nl geschreven door Dr. Hans Keizer, hij is gepensioneerd arts en fysioloog en was voorheen verbonden aan  de Universiteit Maastricht. https://www.nu.nl/gezondheid/5963628/hoe-een-slechte-ademhaling-tal-van-lichaamsprocessen-kan-verstoren.html(via @NUnl)

Wiki zegt: De ademhaling is het proces van gaswisseling (vaak in de vorm van zuurstof en kooldioxide) tussen een organisme en zijn directe omgeving. Afhankelijk van het organisme verloopt de manier van ademhaling anders. Bij mensen en andere zoogdieren verloopt de ademhaling primair via de neus. Men spreekt soms ook over celademhaling wanneer men het over de dissimilatie heeft in een cel (een vorm van stofwisseling).

Hoe een slechte ademhaling tal van lichaamsprocessen kan verstoren
Tilburg Yoga Centrum Oost West

Hatha YogaEnergietherapieBewegingstherapieMeditatie & Boeddhisme. Persoonlijke begeleiding en correcties, doordat er gewerkt wordt in groepen van maximaal 12. Prima parkeergelegenheid. We zitten dichtbij het centrum van Tilburg in de wijk Zorgvlied.